Jos olet kiinnostunut kalentereista, niin tiedät ehkä, mitä on Bullet Journal.
Keksimäni idea, Bulenteri®, on Bullet Journalin ja tavallisen kalenterin sekoitus, jossa kummankin parhaat puolet ovat yhdistettynä. 

Voit katsoa alla olevasta diaesityksestä hieman ensimakua Bulenterista, ja sen jälkeen kerron, miten ja milloin sain idean!

Mikäli bujoilu, tai Bullet Journal ovat sinulle aivan uusia termejä, suosittelen lukemaan aiheesta, koska se on erittäin suosittua nykypäivänä. Eikä suotta! Hurahdin itsekin aikoinaan bujoiluun juuri sen monipuolisuuden vuoksi. Se oli kaikkea sitä, mitä olin aina kalenteriltani halunnut: listoja, mielialan seuraamista, ja paljon muuta, oikeastaan mitä tahansa, koska siinähän tehdään itse koko kalenteri alusta loppuun juuri omien mieltymysten mukaisesti!

Mielestäni täällä kerrotaan aika hyvin ja ytimekkäästi, mitä bujoilu on. 


Bujoilu itsessään oli melko aikaa vievää, koska se aloitetaan kirjaimellisesti tyhjästä. Hankitaan pelkkä pistesivuinen kirja, johon sitten kaikki pitää tehdä itse alusta loppuun: viikkoaukeamat, numerot, trackerit ym.


Rakastin bujoilua paljon, ja koin, että suurin ihanuus siinä oli ne listat, mutta valitettavasti vain silloin kun ne olivat jo valmiina. Itse tekeminen oli liian työlästä, ja voi olla, että niitä listoja ja trackereita oli tullut katseltua jo liian paljon niitä piirtäessä, ja siksi ne eivät ehkä tuntuneetkaan enää niin mielenkiintoisilta täyttäessä, kuin voisi tuntua ehkä jonkun toisen tekeminä. Siksi aloinkin pohtimaan, saisiko bujomaista kalenteria ylipäänsä valmiina jostain! Ei muuta kun google laulamaan, mutta tuloksetta! 

Bujomaisia kalentereita kalastellessani Googlen hakutulos vain yksinkertaisesti oli tyhjääkin tyhjempi. Elettiin vuotta 2019.

Tyhjästä Googlen hakutuloksesta sain idean, että miksen tekisi sellaista itse! Idea bujon ja kalenterin yhdistämisestä on siis täysin omani. Aidon ja alkuperäisen Bulenterin® tunnistat tästä tavaramerkistä:

Aloin tekemään vuoden 2019 lopulla ensimmäistä kalenteriani, joka oli vuodelle 2021. 

Sille tielle jäin ja hurahdin, vaikka itse tekeminen toki vaatii aina päivätyön (ja nykyään vauva-arjen) ohella hurjan määrän aikaa per kalenteri. Itse työ on kuitenkin hyvin palkitsevaa, vaikka se onkin erittäin pitkäkestoinen ja sitouttava projekti.

Toivon, että nautit Bulenterista® , ja saat siitä mahdollisimman paljon irti! Minulle voi myös aina lähettää palautetta ja kehitysideoita. Voit tehdä sen täällä.

Kiitän mielenkiinnostasi, ja toivon sinulle erittäin antoisia hetkiä tulevan kalenterin parissa! Jos et ole vielä hankkinut omaasi, niin täältä voit käydä ostamassa omasi! 🤎